Evenemang

A-bar

A-Bar är a-sektionens egen bar som hålls några gånger per termin av vårt fina sexmästeri. Den hålls vanligtvis i mässen men ibland även i blackbox eller gamla verkstaden. Då serveras olika goda drycker och drinkar och såklart sexets goda mat. Bästa hänget i Lund.

Sångarstriden

Sångarstriden, även kallad Sås, är en tävling i sång och spex mellan de olika sektionerna. Tävlingen består av en kördel en spexdel, den så kallade “fria delen”. Körsången är ofta en välkänd låt omskriven med en studentikos text och måste bestå av minst fyra stämmor. Kördelen avslutas sen med  en snapsvisa ofta skapad på samma sätt. Har man en tillräckligt bra visa kan den fastna ordentligt, tex som den kända snapssvisan “feta fransyskor” som var k-sektionens bidrag från 1985. Spexet kan i sin tur liknas vid en minimusikal. Även denna delen är starkt präglad av humor och studentlivet, och all musik under framförandet spelas live av sin sektion. Så oavsett om man är intresserad av körsång, att spela i bandet, manusskrivande eller helt enkelt känner sig taggad för att fixa en sjukt satsig dekor finns det något i sångarstriden för alla!

Tandemstafetten

Tandemstafetten är en cykeltävling som drogs igång i början av 70-talet av universiteten i Lund och Göteborg men arrangeras nu för tiden ensamt av Lund. Alla studentorganisationer som vill kan ställa upp med ett lag, så alla nationer, övriga studentgrupper och LTH är med och tillsammans blir man omkring 1000 deltagande. Eventet går ut på att alla åker buss till Göteborg och sen cyklar tandemcykel hela vägen hem till Lund igen. Detta händer mellan 12.00 på avfärdsdag till 14.00 nästkommande dag. Över 24 timmars non stop party alltså! På vägen upp är det stora förstärkare, partypynt och rolig färdkost som gäller på bussarna. Längs vägen hem har man diverse stopp, bland annat ett stort utedisco med dj mitt i natten. Priser delas ut till det lag som ligger närmast en hemlig idealtid, de som vinner kampen upp för tex hallandsåsen, Festpris samt Strulpris till lag som får mycket problem med cyklar, lag eller bussar. Väl i Lund avslutar de tävlande traditionsenligt i Lundagård med bad i fontänen.

Cykelfest

Cykelfest är ett fantastiskt koncept som används flitigt på A-sektionen. Det är en fest där man får äta en komplett trerättersmiddag under kvällen, hos olika par och med nya gäster vid varje måltid. Du bjuder själv på en av rätterna tillsammans med en kompis och blir ihopparade med två hemliga gästpar. Om man tex har hållit i förrätten får man sen cykla vidare till en okänd adress för huvudrätt med nya deltagare. Oftast avslutas cykelfesten med ett gemensamt släpp eller efterfest. Världens bästa sätt att hänga med folk som man kanske inte brukar träffa så ofta utanför skolan. Ingen säger väl heller nej till en kul efterfest!

Lundakarnevalen

Lundakarnevalen är en karneval som arrangeras vart fjärde år av studenterna i Lund. Karnevalen har sitt ursprung i den gamla studentikosa festseden att hälsa vårens ankomst mellan sista april och första maj och det första officiella karnevalsåret brukar man räkna från 1849. Karnevalen genomförs av över 5000 studenter från olika studentkårer och varje år kommer cirka 400 000 besökare. Under karnevalsdagarna förvandlas hela Lundagård till ett karnevalsområde med nöjestält, studentspex, tombolabodar, god mat och dryck, flera stora artister och så klart det stora karnevalståget. Det enklaste sättet att engagera sig i karnevalen är att vara med när sektionen drar ihop ett gäng som söker tillsammans. Längre i förväg kan man även passa på att söka ansvarsposter. Nästa Lundakarneval arrangeras 2026!