Märken & Medaljer

Medaljer

De specifika kraven för varje medalj finner du i policydokument för sektionens medaljer och insignier.

Funktionärsmedaljerna delas ut till våra aktiva funktionärer efter en, två, respektive tre mandatperioder och är ett traditionsenligt sätt att tacka våra sektionsaktiva. Längst till vänster är första gradens medalj, vilken man får efter tre mandatperioder. Efter den följer andra gradens medalj, vilken man får efter två mandatperioder, och tredje gradens medalj, vilken man får efter en mandatperiod. 

Hedersmedaljen är A-sektionens finaste utmärkelse och delas ut till de som haft avancerade förtroendeuppdrag och verkat på det mest föredömliga sätt. De som tilldelas hedersmedaljen har lämnat ett avtryck på sektionen som kvarstår under många år! 

Styrelsemedaljen delas ut till före detta styrelsemedlemmar efter avslutad mandatperiod. Medaljen delades först ut 2019.

Skalmans Aspirant är till för att tacka de aktiva funktionärerna som gjort det där lilla extra för sektionen. Mottagaren har visat på god sektionsanda och bidragit med ett stort engagemang. Medaljen delades först ut 2020.

Märken

Det är CeremU som ansvarar för, designer och säljer märkena på sektionen. Varje år ses utbudet över och uppdateras efter behov. Märkena säljs framförallt under nollningen, men även under andra event över året. Håll utkik efter nästa tillfälle för att få tag på ditt favoritmärke!