Utskott

NärU arbetar med att knyta viktiga kontakter mellan näringsliv och studenter. Vi vet hur lärorikt det är för oss studenter att få inblick i arbetslivet redan i ett tidigt stadium under utbildningen och hur viktigt det är att bygga professionella och sociala nätverk. NärU anordnar en rad olika aktiviteter: Arbetsmarknadsmässan Arkipelago, Mentorskapspogrammet, Alumni talks, lunchföreläsningar, studiebesök och workshops.

Det är vi i SRA som tar hand om er alla på vår fina utbildning! Våra två mål är att vi alla ska må så bra som möjligt och att vår utbildning är den bästa den kan vara. Våra medel är er än två; vi gör allt ifrån utvecklingsarbete med lärare och skolledning till att anordna stora informationskonferenser och annat som förbättrar er tid på skolan. Vill du veta mer är det bara att ta tag i någon av oss i korridoren, skicka ett mejl eller gå in på vår facebook-sida.

Det är vi i SRID som är elevernas röst gentemot programledningen på Industridesign! Vi ser till att utbildningskvalitén hålls hög på vårat program. Vi försöker se till att stämningen i våra ritsalar är god, och vi har en del sociala events där man har chansen att lära känna de andra i kilen. Vi arrangerar projektdiskussioner för att få feedback från äldre elever och hjälper elever med att hålla i workshops ifall det känns som om något saknas eller kan läggas till i utbildningen. Gå med och tyck till, the more the merrier!

Vill du vara med och kämpa mot diskriminering och för en mer jämlik och jämställd A-sektion? JämlikA är den grupp på A-sektionen som arbetar med likabehandlingsfrågor och diskriminering. Hit kan en vända sig med problem och funderingar kring jämlikhet och diskriminering. Utskottet hanterar uppkomna situationer och problem på skolan, organiserar föreläsningar, filmvisningar och seminarier samt utgör ett stöd för studenterna på sektionen. Vårt mål är ett diskrimineringsfritt universitet.

All information vi tar del av i vardagen är i princip enbart grafisk design och kommunikation, men utan att vi riktigt tänker på det. Det är allt från den fula reklamskylten vid busshållplatsen till det snyggaste bokomslaget, som gör att du bara måste köpa den.

Informationsutskottet finns till för att all kommunikation ska gå ut till alla på A-sektionen så bra och effektivt som möjligt, exempelvis genom feta posters. Förutom att det är lärorikt att vara med i utskottet är det så innerligt kul också! Hör av dig om du vill veta mer!

Vid festliga sektionsevengemang informerar CeremU om klädkoder, etikett och designar sångboken. Två gånger om året, under Vårfårfiolsgasquen och Nollegasquen, arrangerar CeremU medaljutdelningen för att tacka sektionens fantastiska funktionärer. Vi arbetar även med försäljning och framtagning av tygmärken samt övriga A-attiraljer.

Om det ska hållas i en bar eller sittning är det med största sannolikhet Sexmästeriet du hittar bakom baren! Sexmästeriets främsta uppgift är självklart att försöka hålla stämningen och gemenskapen uppe här på A, och för det krävs det folk som har intresse för matlagning, servering eller bartending. Eller kanske bara alkohol i allmänhet. Känner du dig träffad? Ta ett snack med oss i sexet så ser vi till att du blir en i gänget!

Världsmästeriet är det internationella utskottet. Vi anordnar evenemang för internationella studenter så som middagar, bakning, julfester mm. Vi jobbar för att skapa en internationell miljö inom sektionen och samarbetar med dom andra sektionerna för att ge kommande utbytesstudenter en oförglömlig tid här. För LTH:s egna studenter hjälper vi också till att informera om utbytesstudier genom att annordna informationsträ ar med kansliet och lärare på A. Tycker du att det låter intressant och vill vara med så skicka antingen ett mail eller prata med mig i skolan!

AktU utgör A-sektionens aktivitetsutskott som gillar att hitta på alla möjliga sorters aktiviteter och event! Bland annat så är de med och arrangerar klassiska lundensiska studentaktiviteter så som Sångarstriden och tandemcykeltävlingen mellan Göteborg och Lund. För att inte tala om alla nya roliga aktivitetsidéer som inte ens är påkomna än men som de mer än gärna tar emot förslag på.

Phøset ansvarar för att planera och genomföra A-sektionens nollning. I år består Phøset av fem personer som lägger ner hjärta och själ för att ge höstens nya studenter det bästa tänkbara välkomnandet. Ses vi? Vi ses.

Valberedningen överser tillsättningen av nya styrelsemedlemmar. Den består utav en student på sektionen som ser till att nomineringar av nya styrelsemedlemmar går rätt till och att rätt person för jobbet tillsätts. Men i slutändan är det ju ni medlemmar i sektionen som utser de nya styrelsemedlemmarna!